No és persze viszi a város hírét. A ma Budapesten megnyílt Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon Nagykanizsa is bemutatkozik. A stand környékén már délután kellemes illatok terjengtek, a nagyrécsei asszonyok jóvoltából pirult a dödölle és a rá való hagyma, a nézelődők pedig sorban álltak a kóstolóért. Hasonló élményre számíthatnak a vendégek a hétvégén Nyíregyházán is, ahol a Tirpák Népi Ínyencségek Fesztivál keretén belül tartandó Gasztrocsatán vesznek részt kanizsai szakácsok. A szombati versenyen, melyet a Nyírség központjának főterén tartanak, 10 régiós szakácscsapat indul, köztük Prikryl József vezetésével a zalaiak, akik az ország másik sarkának ízeit, így például a dödöllét kínálják majd a 6. alkalommal megrendezendő különleges versenyen. A dödölle alapanyagát már pénteken előkészítik, s hűtő tégelyekben utaztatják Nyíregyházára, ahol a különleges zalai étel mellett bemutatják a kanizsai fesztiválra megjelent Dödöllekönyvet is.
(Az OMÉK-on készült fotók Nagykanizsa Facebook-os lapjáról származnak)
Budapesten át Nyíregyházáig hódít a dödölle
Szolgáltatóház
Keressen névre, szolgáltatásra, vagy böngésszen a cégek között.