A 2002-ben a Thuryban végzett ifjú szakács, aki jelenleg a rábapatyi Bistrorante 84 konyháját vezeti, ismét megmutatta mire képes. A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Pécs és Környéke Regionális Szervezete hétfőn tartotta hagyományos „Kreativitás a konyhaművészetben” versenyét, melyen 7 meghívott szakács páros mutathatta be tudományát.
Dianiska Dániel segítője ismét az ugyancsak kanizsai Beck Krisztián volt. Daniék eddig három alkalommal indultak a versenyen, két alkalommal végeztek második helyen. Idén pedig – már ami a pécsi versenyt illeti – a csúcsra értek, megnyerték a szakmai körökben elismert megmérettetést.
Dianiska Dániel a verseny után a 8800.hu-nak elmondta: örül az újabb sikernek, de most már új kihívások után néz. Arra készül, hogy benevezzen –erre bíztatták a pécsi zsűri tagjai is – a veszprémi Chef Challenge-re, mely már kapuja a legjobb szakácsok versenyeinek.
Ha valakinek így szerda táján már azon jár az esze, hogy mit főzzön a hétvégén, nos itt van Dániel győztes menüje:
Előétel: Füstölt vajhalfilé tengergyümölcseis ravioli, fehérboros halhabbal
Főétel: Mandulakéregben sütött sertés szűzpecsenye, rozé libamellfilé áfonyás barnamártás, parajos gombafelfújt és francia lecsó (cikk feletti fotó).
Desszert: Epres tiramisu