A Zalai Vadászati Évadnyitó, melyet a hagyományoknak megfelelően Bak-Soholláron tartanak augusztus 30-án, idén is bővelkedik látványos szórakoztató és szakmai programokkal. De mind közül kiemelkedik a sütő és főzőverseny, mely azt hivatott eldönteni, hogy Zala melyik részén és kik készítik a legfinomabb vadételeket.
Az elmúlt napokban írták ki az idei versenyt, melyre maximum 5 fős csapatok jelentkezését várják. A verseny nyílt, tehát bárki indulhat, nem kell feltétlenül vadásznak, erdésznek, az erdő-, vagy vadgazdálkodás területén dolgozónak lennie.
A versenyt két kategóriában rendezik meg:
1. Nyílt tűzön, bográcsban készült pörkölt paprikás tokányféleségek, az adott régió adottságainak figyelembevételével, a vadhúsok bármely fajtáját felhasználva, a hozzá illő körettel.
2. Nyílt tűzön, roston, tárcsán sült vadhúsok, vadszárnyasok egyben vagy szeletelve, különböző erdei gyümölcsökkel, gombákkal körítve.
A legjobb ételek készítőit természetesen díjazzák, de ennél sokkal fontosabb a dicsőség, hogy a főző tudományára büszke körben az esztendő szakácsai lehetnek a győztesek.
A nevezők előzetes érdeklődését és jelentkezését itt fogadják: poloskei.janos@zalaerdo.hu
Foto: www.huntingpress.hu