Baranya megye és a régió szakácsversenyének június 7-én újra a bikali Puchner Kastélyszálló adott otthont. Az „Aranytányér” elnevezésű megmérettetést a szálloda és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Pécs és környékéhez tartozó regionális szervezete közösen szervezte.
A meghívott séfek között volt ismét a Kanizsáról induló, jelenleg a rábapatyi Bisztrorante84 konyháját vezető Dianiska Dániel, aki tavalyi első helye után idén ismételt, újból legjobb lett a jók között.
Mint a 8800.hu-nak elmondta, ezen a versenyen a csapatoknak (Dániel segítője ezúttal is ifj. Beck Gábor volt) előre meg kellett adniuk, hogy mit készítenek. Az ő háromfogásos díjnyertes ételsorához az út a kanizsai piacon kezdődött, ugyanis ott vásárolta meg az alapanyagok nagy részét.
A győztes ételsor:
Előétel: Süllőtekercs nyári salátán, füstölt pisztráng mousse-sal
Főétel: Pisztáciás borskéregben roséra sütött hátszín és porhanyós marhapofa spanyol mártással, medvehagymás tócsnival, melegen marinált zöldségekkel
Desszert: Francia Sacher tortácska – sárgabarack esszenciával
A bikali győzelem egyben utolsó közös munkája volt az elmúlt két évben versenyről versenyre sikeresen szereplő párosnak, ugyanis a versenyeken előírás volt, hogy a segítőnek tanulónak kell lennie, márpedig ifj. Beck Gábor idén befejezte tanulmányait.
(A cikk feletti fotón: ifj. Beck Gábor, Wawrzsákné Kondor Eleonóra a Bisztrorante84 üzletvezetője és Dianiska Dániel.)