Előétel: zöldfűszeres lazactekercs citrusos salátaágyon, grillezett királyrák farokkal
Főétel1: márványsajtos hátszíntekercs, zelleres gratin burgonyával,
Főétel2: kukoricás dióbundában rozéra sütött sertésszűzpecsenye mediterrán sült zöldségekkel
Desszert: francia csokoládéhab mandulába forgatott túrógombóc, szőlőesszencia
Elfogadnák húsvéti menünek? Nem csak az alapanyagok, de az elkészítésükhöz szükséges tudás miatt is érdemes megfontolni, hogy összeáll-e ez a menü úgy, ahogy az Dianiska Dánielnek és állandó segítőjének, ifj. Beck Gábornak sikerült a hét elején. A Baranyai Gasztronómiáért Egyesület és a MNGSZ Pécs és Környéke Regionális Szervezete által meghirdetett „Kreativitás a konyhaművészetben” szakács párbajon a kanizsai páros mindenesetre „megfőzte” a szakmai zsűrit, akik alkotásaikat az induló 8 páros között a második helyre sorolták. A versenyen mindenki azonos és rendkívül bőséges alapanyag kínálatból válogathatott, s 3,5 óra állt rendelkezésükre a 3 fogásos menü elkészítésére. A verseny érdekessége az volt, hogy az alapanyagok körét nem adták meg előre, azaz a versenyzők csak a helyszínen tudták meg, hogy miből kell főzniük, így valóban szükség volt a kreativitásra.
Dianiska Dániel a Thury György Kereskedelmi és Vendéglátó Szakközépiskolában végzett 2002-ben, jelenleg a rábapatyi Bistrorante 84 séfjeként dolgozik és indul szakmai versenyeken.
no images were found